Tarım faaliyetleri için entegre çözümler

0
7321
_noise _blur

EKİPMAN

Verimli ve sürdürülebilir

Tarım faaliyetleri için entegre çözümler..

Xylem; pompa, mikser ve diğer sulama sistemlerinden oluşan geniş ürün portföyüyle dünyanın her yerinden üreticileri destekliyor

Su ile ilgili en zorlu sorunlara karşı yenilikçi çözümler geliştiren küresel su teknolojisi şirketi Xylem, dünya ekonomisinin önemli bir kısmını oluşturan tarım sektörü için enerji verimli, güvenilir ve dayanıklı ürünler sunarken, bu ürünlerin kullanım ömrü maliyetlerini de azaltıyor.

Yüksek düzeyde verimlilik sağlamak için tasarlanan Xylem sulama sistemleri, üreticilerin su kaynaklarını koruma ve su israfını azaltma çabalarını destekliyor. Aynı zamanda mahsullere doğru zamanda doğru miktarda su ve besin vererek mahsul verimliliğinin optimize edilmesine yardımcı oluyor.

Tarım faaliyetleri için entegre çözümler

Xylem tarım ürünleri ve sulama sistemleri, rakiplerinden farklılaşan bir dizi ileri düzey özellikler sunarak sektörün çözüm ortağı olarak konumlanıyor. Geliştirdiği ürün ve sistemlerin yanı sıra benimsediği hizmet anlayışıyla da öne çıkan şirket, mahsul verimliliğini artırırken su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması konusunda da sektör profesyonellerine destek oluyor. Üstelik bu çözümler birçok farklı sektörde de kullanılarak tarım dışındaki endüstriyel faaliyet alanlarına da katma değer sağlıyor.

Tarım faaliyetleri için entegre çözümlerSürdürülebilir tarım uygulamaları için sürdürülebilir çözümler devreye giriyor

Yaşamın ana damarlarından biri olan tarım sektöründe su konusunda bazı sorunların olduğuna dikkat çeken Xylem Türkiye Satış Destek Takım Lideri Başak Özkan; “Bugün görmezden gelemeyeceğimiz birçok sorunla karşı karşıyayız. Örneğin dünyanın çok sayıda bölgesi su kıtlığı yaşıyor. Bu da tarım üreticilerinin bitkilerini sulamak için ihtiyaç duydukları suya ulaşmalarını zorlaştırıyor. Aynı şekilde tarım ilacı ve gübre kullanımı gibi tarım uygulamaları, bir taraftan su ekosistemlerine zarar verirken diğer taraftan su kaynaklarını kirleterek sulama için uygunsuz hale getiriyor. Tüm farkındalık çalışmalarına rağmen çok sayıda üretici, su israfına yol açan ve mahsul verimliliğini düşüren verimsiz sulama tekniklerini kullanmaya devam ediyor. İklim değişikliği ise tüm sorunları daha da derinleştiriyor. Bu sorunların üstesinden gelebilmek için farklı yaklaşımların aynı anda uygulanması her geçen gün önemini artırıyor. Daha verimli sulama tekniklerinin kullanılması, kuraklığa dayanıklı bitkilerin yetiştirilmesi, su kaynaklarının korunması ve kirliliğin azaltılmasını amaçlayan politika ve yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesi gerekiyor. Bu noktada bitkilerin israf edilmeden doğru miktarda su alabilmesi için sulama sistemleri, sürdürülebilir tarım için su yönetimi sistemleri, bitki yetişme sürecinin optimizasyonu ve su israfının önlenmesi adına topraktaki nenim izlenmesi, kirliliğin önlenmesi ve su kaynaklarının korunması içinse su arıtma sistemlerinin kullanılması ve yaygınlaştırılması oldukça önemli konular arasında yer alıyor” dedi.

 

Geniş ürün portföyüyle dünyanın dört bir yanındaki üreticilerin çözüm ortağı

Dünyadaki su kaynaklarının yüzde 70’ini kullanan bir endüstrinin üyesi olarak, suyun kalitesinin, dağıtımının ve yönetiminin başarı için kritik öneme sahip olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü kazancın, dünyadaki insanların sağlığının ve esenliğin buna bağlı olduğunu biliyoruz diyen Başak Özkan; “Çiftçiler ve üreticiler, en zorlu koşullar altında bile su temini, atık suyu arıtma ve analiz etme konularında sulama ürünlerimize ve çözümlerimize güveniyor. Şirket olarak iş ortaklarımızı dinliyor, öğreniyor, sistemlerimizi en uygun koşullara göre uyarlıyor ve dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar tarım faaliyetlerinin büyümesine yardımcı oluyoruz. Bu kapsamda tarlaların tamamını sulamak için tasarlanan pompa, mikser ve diğer sulama sistemlerinden oluşan geniş bir ürün portföyü sunuyoruz. Pompalarımız, ekin sulama gibi birçok tarımsal uygulamanın yanı sıra gübre işleme ve canlı hayvan atık sıvıları gibi tarımsal işlemlere su sağlayarak çok önemli bir rol oynuyor. Süt işleme endüstrisi için geliştirdiğimiz ürünlerimiz, süt ürünlerini tüm değer zinciri boyunca püskürtmek, dezenfekte etmek, aktarmak ve üretmek için daha çok yönlü, uygun maliyetli yollar sunuyor. Tarımsal atık yönetimi çiftçilik operasyonlarında düşük maliyetli çözümler sunarken hayvancılık için sunduğumuz pompalama ve arıtma çözümlerimiz ise suyun topraktan alınması, arıtılması veya tesis içinde dağıtılmasını sağlıyor. Mahsul sulama ve sulama sistemlerimiz ile ticari çim ve çim sulama sistemlerimiz ise anlık ihtiyaca göre ayarlanabilen, kolayca uzaktan izlenebilen ve kontrol edilebilen güvenilir, enerji açısından verimli yöntemleri içeriyor. Son olarak biyogaz toplama sistemleri ve gübre yönetimi ise alternatif enerji üretiminin ticari olarak maliyet etkin hale getirilmesine katkı sağlıyor” şeklinde konuştu.

Tarım faaliyetleri için entegre çözümler

İleri teknoloji ve uzman desteğiyle sürdürülebilir değer yaratıyor

Ürünlerinin su kullanımını optimize ederken mahsul verimliliğini arttırmaya yardımcı olan ileri teknolojiyle tasarlandığını belirten Başak Özkan; “Xylem olarak bugünden geleceği düşünüyoruz. Tam da bu sebeple ürünlerimiz tarım üreticileri ve ürünlerinin özel ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanıyor. Bu sayede, doğru zamanda doğru miktarda su ve besinlerin verilebilmesini sağlıyor. Güvenilirlik bizim için çok önemli bir kriter. Ürünlerimiz tüm dünyada güvenilirlik ve dayanıklılıkları ile tanınıyor. Böylece üreticiler ihtiyaç duydukları her an bir çözüm ortağına ulaşabiliyor. Söz konusu tarım ürünleri ve sulama sistemleri olduğunda öne çıktığımız bir diğer konu ise sürdürülebilirlik. Bu konudaki ihtiyaçlar dikkate alınarak tasarlanan ürünlerimiz, sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması ve çevre üzerindeki etkilerinin azaltılması konularında üreticilere destek sunuyor. Şirket olarak entegre çözümler sağlamak öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bu kapsamda faaliyet gösteren uzman desteğimiz sayesinde, tarım üreticileri, ihtiyaçlarına uygun ürünleri seçebilirken sulama sistemlerini maksimum verimlilikle optimize edebiliyor” diye belirtti.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz