TİKA’dan Somali’deki hayvan besicilerine destek

0
36

Kurulan yem üretim tesisi ile TİKA’dan,

 Somali’deki hayvan besicilerine destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Somali City Üniversitesi Ziraat Fakültesine kurulan yem üretim tesisi hizmete açıldı.

Başkent Mogadişu’da City Üniversitesinde gerçekleştirilen projeyle Ziraat Fakültesinin bünyesinde hayvanlar için fenni yem üretim tesisinin kurulumu TİKA tarafından gerçekleştirildi. Proje kapsamında tesise kurulan makine günlük 50 ton fenni yem üretme kapasitesine sahip bulunuyor.

Fenni yem temin edebilecekler.
Büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvanlara, sağlıklı ve güvenli fenni yem üretilmesinin amaçlandığı tesisten, ülkedeki tüm besicilerin verimli ve sürdürülebilir fenni yem temin edebilecekler.
Tesisinin açılışı törenine; İlçe Kaymakamı Aburrezzak Abdi, City Üniversitesinin Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Barqadle, TİKA Koordinatörü İlhami Turus ve ilgili kurumlardan temsilciler katıldı.
Kaliteli ve sürdürebilir yem temini imkanı
Törende konuşan İlçe Kaymakamı Aburrezzak Abdi, projenin sosyal katkısı yüksek, örnek bir proje olduğunu belirtti. City Üniversitesinin yönetim kurulu başkanı Barqadle ise, ülkede hayvan besicilerine yönelik katkı sağlayan fenni yem üretim tesisi sayesinde kaliteli ve sürdürebilir yem temini imkanına sahip olmanın önemini vurguladı. Projenin bu bakımdan çok kıymetli bir adım olduğunu ifade eden Barqadle, TİKA’ya teşekkür etti.
TİKA Somali Koordinatörü İlhami Turus da konuşmasında, sağlanan Yem Üretim Tesisinin hayvan besicilerine, çifçilere hayırlı olmasını temenni ettiğini belirterek, söz konusu yem üretim tesisinin Somali halkına önemli bir katkı sağlayacağını dile getirdi.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz