DR. Ercan PETEKKAYA : ”YESAD Kuruldu’’

0
5197

 ”YESAD’’ Yem ve Katkı Gıda Takviye Edici Hayvan ve İnsan Sağlığı Ürünleri, Üretici ve İhtacatçıları Derneği Kuruldu..

Başkanın Mesajı / Doktor Ercan PETEKKAYA

‘’YESAD’’ Yem ve Gıda Katkıları Takviye Edici Hayvan ve Lnsan Sağlığı Ürünleri, Üretici ve İhracatçıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doktor PETEKKAYA..
‘’YESAD’’ Yem ve Gıda Katkıları Takviye Edici Hayvan ve Lnsan Sağlığı Ürünleri, Üretici ve İhracatçıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doktor PETEKKAYA..

Derneğimiz, fonksiyonel tarım, hayvan besleme ve beslenme hastalıkları, yem ve gıda katkıları, bitkisel ekstreler, uçucu yağlar, takviye edici gıdalar, aroma terapi ürünleri ile ilgili tüm Türkiye’de kurulu olan ve tamamen Türk sermayesi ile yönetilen sektör sanayicileri ve ülkemizde dünya standartlarında üretim yapıp dünyaya ihracat yapan şirketleri bir çatı altında toplayıp, küresel sahnede birlikte adımlar atmaya dernek bünyesinde ilgili bilim insanlarını da bulundurarak ulusal standartların geliştirilmesi de dahil olmak üzere, ülkemizin özellikle belirtilen alanlarda ekonomisine, daha fazla katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla kurulmuştur. Derneğimizin kurulma nedenlerinin en başında;  Türkiye’de kurulu T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, T.C. Sağlık Bakanlığı ve diğer ilgili bakanlıkların mevzuatına uygun üretim yeri yatırımı yapmış, distilasyon, ekstraksiyon, fermantasyonu, bioteknoloji tesisleri kurmuş, takviye edici gıdalar, veteriner tıbbi ürünler ve yem katkı maddeleri üreticilerinin yanı sıra ilgili bilim insanlarının işbirliğini ve dayanışmasını sağlaması gelmektedir.

DR. Ercan PETEKKAYA : ''YESAD  Kuruldu’’Derneğimizin ana hedefleri arasında yem ve gıda katkıları, bitkisel ekstreler, uçucu yağlar, takviye edici gıdalar, aroma terapi ürünleri, veteriner tıbbi ürünler, fonksiyonel tarım alanlarda dünya standartlarında üretim yapan ilgili sektörlerdeki Türk Sanayicisi’nin dünyaya tanıtımına katkı vermek yer almaktadır.

Hayvancılık, tarım, gıda alanlarında dünya ölçeğinde Türkiye’nin ekonomik gücünü ve üretim potansiyelini en iyi şekilde değerlendirerek ulusal ve uluslararası ekonomik politikalarına oluşturulmasına, ülkemizin bölgedeki coğrafi ve stratejik gücünü ön plana çıkarmak suretiyle tanıtımına katkıda bulunulması son derece önem arz etmektedir. Diğer yandan belirtilen alan ve konularda kullanılan ürünlerin mümkün olduğunca yerli firmalardan temin edilmesini sağlamak ve bunları dünyanın farklı ülkelerindeki pazarlara sokmak için faaliyetlerde bulunmak, Türkiye’nin uluslararası ekonomik sosyal ve kültürel ilişki, iletişim, temsil ve işbirliği ağlarının geliştirilmesine dolaylı katkı sağlayacaktır. İşte bu noktadan hareketle, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal gücünü ve üretim potansiyelini ve de üyelerinin iş konularını en iyi şekilde değerlendirip ulusal ve uluslararası ekonomik politikaların oluşturulmasına, Türkiye’nin bölgedeki tarım ve hayvancılık alanında coğrafi ve stratejik gücünü ön plana çıkarmasında derneğimizin önemli katkı vereceği düşünülmektedir. Böylelikle ülkemizde şu ana kadar elde edilen büyümenin hızını artırmak, Türkiye’yi sanayi ve teknoloji devriminin öncü ülkeleri arasına getirebilmek için, sanayi ve teknoloji alanlarını bir bütün olarak ele alıp, kapsamlı bir gelişimi hedefleyen, ülke dinamiklerine göre özgün olarak tasarlanmış, geniş katılımı sağlayan ve toplumda farkındalık oluşturacak bir programın yürütülmesi ile mümkün olabilecektir. Dolayısıyla derneğimizin böyle bir misyonu üstlenerek önemli bir iş başaracağına inancımız sonsuzdur.

Bize Ulaşın
Telefon: 0236 742 53 13
[email protected]
 

YESAD
YESAD Yem Gıda Sağlık İhracaat alanında faaliyet gösteren firmaların bir araya gelerek kurduğu paydaşları ile çoğalan bir dernektir.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz