Dünya Vahşi Hayvanlar Haritası’nı çizdi..

0
4378

ARAŞTIRMA

3 yıl uğraş verildi!

Dünya Vahşi Hayvanlar Haritası çizildi..

Toplam 1642 vahşi hayvandan oluşan Dünya Vahşi Hayvanlar Haritası’nı çizen Yeni Zelandalı harita sanatçısı Anton Thomas, Türkiye’de en çok alageyiklerden etkilendiğini söyledi

Harita sanatçısı Anton Thomas 1642 vahşi hayvandan oluşan Dünya Vahşi Hayvanlar Haritası isimli çalışmasını yaklaşık 3 yıl süren bir uğraş sonucunda tamamladı. 
Dünya Vahşi Hayvanlar Haritası'nı çizdi..
Yeni Zelandalı sanatçı vahşi hayvanları dünya haritası üzerinde resmetti..
Anton Thomas, ilk haritasını daha çocukluk yıllarında çizdiğini belirtirken, Yeni Zelanda’nın zengin coğrafyası ve doğası sayesinde hayvanlarla daha o yıllarda derin bir bağ kurma şansı yakaladığını ifade etti.
Yeni Zelanda’nın dünyanın geri kalanından çok uzakta bir yerde konumlandığını hatırlatan Thomas, “Haritalar geri kalan dünyaya bakma ve olabilecek ihtimalleri düşünme yöntemimdi. Türkiye’nin, Himalayalar’ın, Güney Amerika’nın nasıl olduğunu hayal etme şeklimdi” dedi.


21 yaşında yerleşmeye karar verdiği ABD’yi ve ardından da Kanada’yı sırt çantasıyla gezdiğini söyleyen Thomas, Kanada’da ikamet ettiği esnada ilk çalışmalarından birini, yanında kaldığı arkadaşının buzdolabına çizdiğini ve yaklaşık 6 haftada tamamladığı çalışmanın herkes tarafından beğeni topladığını aktardı.

Thomas daha sonra Avustralya’ya yerleştiğinden ve ilk başlarda hobi düzeyinde ilgilendiği sanatını profesyonel düzeye taşıdığından bahsederek, burada detaylı bir Kuzey Amerika haritası üzerine çalıştığını da sözlerinde ifade etti.

Anton Thomas açıklamasında: “Binlerce hayvanı araştırdım ve nihayetinde eseri 1642 vahşi hayvanla tamamladım. Daha önce çizdiğim Kuzey Amerika haritasında birçok şehir vardı. Burada insan coğrafyasını, kültürel coğrafyayı, siyasi coğrafyayı çizmiştim ve bunlardan yorulmuştum. . Bu noktada, ‘İnsanı resimden çıkardığımızda ve sadece en temel haliyle doğayı gösteren bir dünya haritasını görmek güzel olmaz mıydı?’ düşüncesine kapıldım..”diye konuştu
”Türkiye’yi çizerken de alageyik, ayı, ördek, Akdeniz foku ve levrek çizdim. Türkiye’nin ilginç bir tabiata sahip olduğunu düşünüyorum. Örneğin Pamukkale, bunu haritada çizdim, tıpkı Kapadokya gibi. Ağrı Dağı gibi bazı dağları çizdim.Türkiye’yi çizmekten keyif aldım”
”Türkiye’yi çizerken de alageyik, ayı, ördek, Akdeniz foku ve levrek çizdim. Türkiye’nin ilginç bir tabiata sahip olduğunu düşünüyorum. Örneğin Pamukkale, bunu haritada çizdim, tıpkı Kapadokya gibi. Ağrı Dağı gibi bazı dağları çizdim.Türkiye’yi çizmekten keyif aldım”
Seçtiğim bazı hayvanlar nesilleri tehlike altında olanlar
 “Çalışmamda dünyanın hala ne kadar vahşi olduğunu göstermek istedim ve işte vahşi dünya haritası ortaya çıktı Seçtiğim bazı hayvanlar nesilleri tehlike altında olanlar veya nesilleri tükendiği düşünülenler. Bunlardan biri Vietnam’daki geyik benzeri saolalar oldu. Çok güzel bir hayvan ve onu çizdim” diye konuştu.
Thomas, en çok kendi ülkesindeki kuşları çizmekten mutluluk duyduğunu,Türkiye’yi çizerken de alageyik, ayı, ördek, Akdeniz foku ve levrek çizdim. Türkiye’nin ilginç bir tabiata sahip olduğunu düşünüyorum. Örneğin Pamukkale, bunu haritada çizdim, tıpkı Kapadokya gibi. Ağrı Dağı gibi bazı dağları çizdim.Türkiye’yi çizmekten keyif aldım, harika bir coğrafyası var.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz