Keçi Yetiştiriciliği Neden Tercih Edilmelidir?

0
4545

KÜÇÜKBAŞ

Yetiştiriciliği de destekler arasında..

Keçi Yetiştiriciliği Neden Tercih Edilmelidir?

Ülkemizde hayvancılık faaliyetlerinde bulunan üreticimize üretimin verimli bir şekilde devam etmesi için devlet destekte bulunur. Keçi yetiştiriciliği de bu destekler arasında yer alır.

Türkiye, tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin yoğun olarak yapıldığı ve bu faaliyetlerden ekonomik olarak gelir elde ettiği ülkeler arasındadır. Ülkemizde yapılan hayvancılık faaliyetleri, büyükbaş hayvancılık, küçükbaş hayvancılık, arıcılık, kümes hayvancılığı, ipek böcekçiliği ve su ürünleri yetiştiriciliği olarak farklı şekilde yapılmaktadır. Keçi yetiştiriciliği, küçükbaş hayvancılık faaliyetlerinin içerisinde yürütülen bir uygulamadır.Keçi Yetiştiriciliği Neden Tercih Edilmelidir?

Keçi yetiştiriciliği, ülkemizde belli başka bölgelerde üretimi yapılan hayvanlardan biridir. Ancak keçi yetiştirirken bazı hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir. Keçilerin kısmi yaşam alanı olan ağıllar, üretimi yapılacak keçi ırkları, bakım uygulamaları ve beslenme gibi faktörler, keçi yetiştiriciliğinde önemli ve gerekli olan uygulamalardandır.

Üreticiler Neden Keçi Yetiştiriciliğini Tercih Ederler?

Keçi yetiştiriciliğinin tercih edilmesindeki sebeplerden ilki, yatırım maliyetinin düşük olmasıdır. Keçi üretimi diğer inek, koyun gibi hayvanlara kıyasla daha düşük bir maliyete sahiptir. Ülkemizde hayvancılık faaliyetlerinde bulunan üreticimize üretimin verimli bir şekilde devam etmesi için devlet destekte bulunur. Keçi yetiştiriciliği de bu destekler arasında yer alır.
Keçi yetiştirmeyi düşünenler, üretilen diğer hayvanlara oranla mali açıdan daha kolay bir şekilde keçi yetiştiriciliğinde bulunabilirler.
Maliyetin yanı sıra keçi sütü hem tüketim hem de işletim noktalarında kullanılmaktadır.

Yediğimiz Dondurmalarda Keçi Sütü Var..

Keçi sütü tüketim noktasında tercih edilen süt çeşitlerden biridir. Tüketimin yoğunluğu üretim talebini arttırdığı için, keçi yetiştiriciliği yapılması teşvik edilmektedir.
Ayrıca yaz aylarımızın vazgeçilmezi, büyük küçük herkesin severek tükettiği dondurmalarda yine keçi sütü kullanılmaktadır. Pazarlama alanında kolaylıkla alıcı bulması da keçi yetiştiriciliğinin tercih sebepleri arasındadır.Keçi Yetiştiriciliği Neden Tercih Edilmelidir?

Dokumacılıkta Keçi Kılı Kullanılır..

Keçilerin kılı dokumacılık sektöründe kullanılır. Ayrıca çanta, ayakkabı, eldiven yapımında da yine keçi derisi tercih edilebilir.

KEÇİLERİN Yaşam Alanları..
Keçilerin yaşam alanları, karada üretilen diğer büyükbaş ve küçükbaş hayvanlara göre farklıdır. Keçiler, yamaçlarda ve kayalık alanlarda tırmanarak yaşayabilirler. Kayalık ve yamaç yeryüzü şekillerine sahip bir alanda yaşayan insanlarımız için en ideal üretim şekli olarak değerlendirilebilir.
Ülkemizde yetiştiriciliği yapılan farklı keçi ırkları vardır. Bu ırklardan bazıları; kıl keçisi, tiftik keçisi, kilis keçisi, maltız keçisi ve saanen keçisi olarak ifade edilebilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz