“Veteriner Hekim Sağlıkçıdır!”

0
37

GÜNDEM

Gamze Akkuş İlgezdi:

“Veteriner Hekim Sağlıkçıdır!”

“Dünya, hayvanlardan geçen hastalıklarla pandemiler yaşarken, hayvan sağlığı konusundaki uzmanların sağlık çalışanı sayılmaması ve bu nedenle birçok haktan yararlandırılmaması kabul edilemez.”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, Veteriner hekimliğin sağlık alanında çok önemli bir rolü olduğunu hatırlatarak, “Hekim olmalarına rağmen sağlık çalışanı sayılmayan veteriner hekimlerin hakları verilmiyor. Kazanılmış hakları da birbir ellerinden alınıyor. Sağlık bir bütündür ve veteriner hekimler de bu alanın ayrılmaz bir ana unsurudur” dedi.

Veteriner hekimlik bir kamusal sağlık hizmetidir.
Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, yaptığı yazılı açıklama ile veteriner hekimlerin sağlık çalışanı kabul edilmeleri için düzenleme yapılması çağrısı yaparak, “Dünya, hayvanlardan geçen hastalıklarla pandemiler yaşarken, hayvan sağlığı konusundaki uzmanların sağlık çalışanı sayılmaması ve bu nedenle birçok haktan yararlandırılmaması kabul edilemez. Veteriner hekimlik bir kamusal sağlık hizmetidir. Hayvan sağlığının yanında gıda güvenliği, çevre sağlığı gibi alanlarda hizmet eden veteriner hekimlerin yıpranma payları bile 2008 yılında ellerinden alınmıştır” diye konuştu.

Veteriner hekimler hastasının ayağına gider. 

Veteriner hekimlerin çalışma şartlarının çok daha zor olduğuna dikkat çeken Dr. Akkuş İlgezdi, sözlerine şöyle devam etti:

“Veteriner hekimlerimiz hayvanlarla insanlar arasında ortak hastalıklara (Kuş Gribi, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi, Şarbon, Brucella, tüberküloz, Ebola, SARS, Maymun çiçeği vb.) birebir muhataptırlar. Hastalar diğer sağlık çalışanlarımızın ayağına giderken, veteriner hekimler hastasının ayağına gider. Yine diğer sağlık çalışanlarımız muayenehane, hastane gibi temiz, hijyenik ve sıcak ortamlarda hizmet verirken, Veteriner Hekimler ahır, ağıl, kümes gibi hayvan barınaklarında pis, havasız, soğuk ortamlarda hizmet vermektedir. Hemşire hasta bakıcı gibi yardımcıları yoktur. Kan alma, röntgen, enjeksiyonaşı, pansuman işlemlerinin tamamını kendisi yapar. Veteriner hekimlerin hastalarının ısırma, süsme, tepme gibi riskleri mevcuttur.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz