600 bin besilik sığır ithal edecek

0
7271

SEKTÖR

Tarım ve Orman Bakanlığı,

600 bin besilik sığır ithal edecek

SIĞIR İthalatını, Et ve Süt Kurumu ve Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği yapacak ve besilik sığırların satış fiyatını da ESK belirleyecek.

2024 yılı için Tarım ve Orman Bakanlığı, 600 bin baş besilik sığır ithal edecek. İthalatı, Et ve Süt Kurumu ve Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği yapacak. ESK, besilik sığırların satış fiyatını da belirleyecek

Açıklamalara göre Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü, 2024 yılı besilik sığır ithalatı ile ilgili ithalat talimatı ve teknik kriterleri yayınladı. 2024 yılında üç dönem halinde toplam 600 bin baş besilik sığır ithalatı yapılacağı ifade ediliyor..

600 bin besilik sığır ithal edecek ESK tarafından gerçekleştirilecek Fiili ithalat, belirtilen kurallara göre gerçekleştirilecek. İthal edilecek besilik sığırların satış fiyatı Et ve Süt Kurumu tarafından belirlenecek.

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliğine işletmesi 200 hayvan kapasiteli olan işletmeler başvurularını yapabilecek. Başvurular Et ve Süt Kurumu tarafından değerlendirilecek. Değerlendirme sonucu belirlenen izin listesi her dönemin sonunda Hayvancılık Genel Müdürlüğüne gönderilecektir.

200 baş altında olan işletmelere SIĞIR KOTASI..
200 başın altında olan besi hayvanı ahırı kapasitesi işletmelerine 150 bin baş besilik ithalat izni verilirken, işletme besi hayvanı ahırı kapasitesi 200 baş altında olan işletmelere, yıl içinde en fazla 40 baş besilik sığır ithalat izini verilecek.

ESK’nın resmi sitesinde Sığır İthalatı için başvuran işletmelerden talep edilen evraklar ve belirlenecek süre yayınlanacak. İthalatına izin verilen işletmeler, Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan izin listesi halinde duyurulacak.

Et ve Süt Kurumu ve Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarfından talep edilen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen ya da belgelerinin uygun görülmemesi durumunda yetiştiricilerin, besilik sığır izinleri geçersiz sayılacak. Türkiye’nin canlı hayvan ithalatı yaptığı 28 izinli ülke var.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz