Hanri Benazus’tan sonra, şimdi de Halil Gedik ve Sedat Sırrı Sezer..

0
8915

Gelecek nesiller için bir ilham kaynağı olan 3 isimdi..

Hanri Benazus’tan sonra, şimdi de Halil Gedik ve Sedat Sırrı Sezer..

Türk tavukçuluğu, uzun bir geçmişe sahip olup, sektöre önemli katkılarda bulunan isimlerle dolu bir hikayeye sahip.

Ancak, geçtiğimiz  günlerde sektörün önde gelen isimlerinden Hanri Benazus‘un vefatı ile üzülen Türkiye tavukçuluk sektörü şimdi de GEDİK Tavukçuluk kurucusu Halil Gedik ile HASTAVUK kurucu ortaklarından olan Sedat Sırrı Sezer’in vefat haberleriyle derin bir üzüntüye daha boğuldu.

Bilindiği üzere Hanri Benazus, Türkiye’nin tavukçuluk sektöründe adını altın harflerle yazdırmış bir öncü isim olarak anılıyor. Modern Türk tavukçuluğunun başlangıç yıllarında  deneyimi ve bilgi birikimi ile sahibi olduğu YUPİ firmasıyla sektöre yön verenlerden biri olan Benazus, sektördeki birçok kişinin örnek aldığı bir lider olarak da anılıyor.

Bu ay kaybettiklerimiz arasında bulunan GEDİK Tavukçuluk‘un kurucusu Halil Gedik ise, yine Türk tavukçuluğunun gelişiminde önemli payı olan duayen isimlerinden biriydi.

Halil Gedik, çeşitli sektörlerde uzun yıllar boyunca yaptığı başarılı ticari çalışmalarıyla  sadece bir iş adamı değil, aynı zamanda modern Türk tavukçuluk sektörünün bir nevi öncülerinden biriydi. Girişimci kişiliğiyle iş dünyasının da örnek aldığı bir isim olan Halil GEDİK, çiftlik yönetimi ve sağlıklı tavuk yetiştiriciliği konusundaki titizliği ile tanınan ve yarattığı iş istihdamı nedeniyle  modern Türk tavukçuluğu tarihine adını altın harflerle yazdıran isimlerden biri oldu

Ve, yine bu ay ki bir diğer kıymetli sektör kaybımız ise, HASTAVUK‘un kurucu ortaklarından biri olan değerli bir isim Sedat Sırrı Sezer oldu.

Sektörün yine öncü ve lokomotif firmalarından biri olan HASTAVUK’u bir diğer kurucu ortağı İsmail Hakkı Yılmaz ile kuran ve bir dünya markası olmasındaki başarı hikayeleriyle akıllarda yer edinen Türk tavukçuluğunun saygın ismi Sedat Sırrı SEZER de; sektördeki liderlik vasıfları ile ve  emeğiyle hep anılacak ve unutulmayacak isimlerden..

Sedat Sırrı Sezer’in kurucu ortağı olduğu HASTAVUK‘u bir diğer kurucusu olan İsmail Hakkı Yılmaz ile sektöre birlikte getirdiği yenilikçi yaklaşımlar, yetiştiricilere sağladıkları destek ve sektördeki modernleşmeye verdikleri önem, Türk tavukçuluk sektöründe Sedat Sırrı Sezer’i de sektörde iz bırakan isimlerden biri haline getirdi.

Hanri Benazus, Halil Gedik ve Sedat Sırrı Sezer, Türk tavukçuluğunun gururlu geçmişini şekillendiren isimler olarak hatırlanacak ve sektörde bıraktıkları iz, gelecek nesiller için bir ilham kaynağı olmaya devam edecektir.

REMZİ CİĞERLİ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz