Tarihi geçmiş yumurtalar akvaryum balıklarının yemine kullanılıyor

0
3271

Akvaryum balıklarının yemine katkı maddesi oluyorlar..

Kırık veya tarihi geçmiş yumurtalar EKONOMİ de

Tarihi geçmiş yumurtalar ya da kırık YUMURTALAR , Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde kurulan tesise getirilerek kedi, köpek mamaları ile akvaryum balıklarının yeminde kullanılan katkı maddesine dönüştürülüyor.

Akvaryum balıklarının yemine katkı maddesi olmak için tarihi geçmiş yumurtalar ya da kırık YUMURTALAR Çiftliklerden toplanarak Organize Sanayi Bölgesinde önce 10 bin metrekare alanda kurulan ve 20 kişinin çalıştığı tesiste işleniyor.

Tarihi geçmiş yumurtalar akvaryum balıklarının yemine kullanılıyor

Çiftliklerden toplanıp toz haline getirilen yumurtalar, kedi, köpek maması ve akvaryum balıklarının yemi için katkı maddesi oluyor.

Tesisin üretim müdürü Batuhan konu ile ilgili olarak yaptığı konuşmada ,  kurulan tesislerinin günlük 2,7 ton üretim kapasitesi olduğunu söyledi.

Tesiste Tüketime uygun olmayan yumurtaları işleyip hayvansal mama, katkı maddesi haline dönüştürdüklerini ifade eden Tesisin üretim müdürü Batuhan Aydın sözlerinde şunları söyledi:Tarihi geçmiş yumurtalar akvaryum balıklarının yemine kullanılıyor

” Tüketime uygun olmayan her türlü atık yumurta tesise getiriliyor. Çiftliklerdeki kırık ya da günü geçtiği için atık kabul edilen yumurtaları alıyoruz.Tesiste kabuğundan ayrılıyor. Hem kabuktan toz üretimi hem de yumurta içindeki sıvısından üretim yapıyoruz. Protein değerleri yüksek ürünler. Bu tozlar kedi, köpek mamalarında, akvaryum hayvanlarında yem katkı maddesi olarak kullanılıyor. İlk sevkiyatımızı Hollanda’ya gerçekleştirdik, 8,5 ton gönderdik. Şimdi Yunanistan’a hazırlık yapılıyor. Hem yurt içi hem yurt dışından gelen siparişlere göre üretim yapıyoruz. Güzel geri dönüşler aldık.”Tarihi geçmiş yumurtalar akvaryum balıklarının yemine kullanılıyor

Yaptığı açıklamalarda insan sağılığına uygun olmayan yumurtaların tesis bünyesinde toplanarak imha edilmesinin önemli olduğunu dile getirenTesisin üretim müdürü Batuhan Aydın , bu sayede tesisin önemli bir geri kazanım sağladığını da sözlerinde ifade etti..

Tesisin üretim müdürü BatuhanAydın, üretime hız kesmeden devam edeceklerini, ekonomiye katkı sunmak için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz