Yapılacak Desteklerle Hayvancılık Sektörüne Olumlu Gelişmeler Bekleniyor

0
3042

Yapılacak Desteklerle Hayvancılık Sektörüne Olumlu Gelişmeler Bekleniyor


Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın yayımladığı 12’nci Kalkınma Planı’nda hayvancılık sektörüne yönelik atılacak adımlara dikkat çeken planlamada yapılan desteklemeler ve gelişmeler sayesinde üreticilerin uzun vadede hak ettikleri parayı kazanabileceklerini belirtti.

Yapılacak Desteklerle Hayvancılık Sektörüne Olumlu Gelişmeler BekleniyorBaşkan Nihat Köse, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın yayımladığı 12’nci Kalkınma Planı’nda hayvancılık sektöründe atılacak adımlara dikkat çekti.

Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse ”Çok mantıklı ve bilimsel planlamalar yapılmış. Küçükbaş hayvancılık, ipek böcekciliği arıcılık ve daha birçok kategoride desteklemeler, gelişmeler hedeflenmiş. Özellikle besicilerimize sesleniyorum. Hayvancılığı asla bırakmasınlar. Üreticilerimiz uzun vadede bu tür planlamalar sayesinde hak ettiği parayı kazanacaktır’ konuşmasında bulundu.

Geçtiğimiz günlerde 12’nci Kalkınma Planı’nı Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı yayımlamıştı..

‘ Türkiye’de istikrarlı büyüme, güçlü ekonomi, yeşil ve dijital dönüşümle rekabetçi üretim, nitelikli insan, güçlü aile, sağlıklı toplum, afetlere dirençli yaşam alanları, sürdürülebilir çevre ve adaleti esas alan demokratik iyi yönetişim’ başlıklı ana eksenlerden oluşan planlamada, özellikle tarım ve hayvancılık sektörüne geniş yer verildi.

Konu ile ilgili görüş belirten Başkan Nihat Köse, planlamada tarım ve hayvancılık gibi hayati konuların ciddiyetle ele alındığına dikkat çekti.

Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, açıklanan maddelerin hayata geçmesiyle 2024-2028 yılları arasında bu sektörlerde olumlu gelişmelerin olacağını söyledi ve açıklamalarına şöyle devam etti.., ‘Tarım ve hayvancılık, planlamada önemli bir yere koyuldu. Bütün konular sıkı bir şekilde ele alındı. Küçükbaş hayvancılık, ipek böcekçiliği, arıcılık ve daha birçok kategoride desteklemeler, gelişmeler hedeflenmiş. Ardından bakanlık, hayvancılığa verilen destekleri yüzde yüzü aşan oranlarda artırdı. Türkiye’de hayvancılık artık geriye gitmeye ve insanlar bu mesleği bırakmaya başlamıştı. Bu planlama sayesinde durumun değişeceğini düşünüyorum. Özellikle besicilerimize sesleniyorum. Hayvancılığı asla bırakmasınlar. Üreticilerimiz uzun vadede bu tür planlamalar sayesinde hakettiği parayı kazanacaktır’ diye konuştu.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz