Veteriner hekimler deprem bölgesini yalnız bırakmadı..

0
8193

VETERİNER HEKİMLER DEPREM BÖLGESİNİ YALNIZ BIRAKMADI..

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremin ardından hızla örgütlenen ve afet bölgesinde gönüllü çalışmalar yürüten meslek örgütlerinin başında veteriner hekimler geliyor.

İlk günden beri depremin etkilediği illerde örgütlenen Türk Veteriner Hekimleri Birliği ve 56 Veteriner Hekim Odası’na üye veteriner hekimler Adana, Adıyaman, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya ve Osmaniye, Adana, Adıyaman, Hatay, Gaziantep, gibi illerin yanı sıra Toprakkale, Dörtyol, Samandağ, Elbistan ve Doğanşehir gibi ilçelerde de organize oldu ve tedavi merkezleri kurdu.

Gelen bütün ihbarlar en hızlı şekilde Türkiye’nin değişik yerlerinden gelen ve afet bölgesinde çalışan gönüllü veteriner hekimlere ulaştırıldı.

Yaralı hayvanlar için çalışmalar olağanüstü şartlarda devam ediyor. Sahra çadırlarında tedavi edilen hayvanlara acil müdahaleleri yapıldı ve tedavileri için çalışmalar olağanüstü şartlarda devam ediyor.

Gönüllü veteriner hekimler, kurulan whatsapp gruplarına gelen tüm ihbarları değerlendirerek, bulundukları illerdeki Kızılay, AFAD, AKUT ve bir çok sivil toplum örgütü ile organize olarak, sağlık hizmeti verirken aynı zamanda arama kurtarma çalışmalarına da destek verdi.

Veteriner hekimlerin deprem bölgesinde tedavi ettiği ve bakım çalışmalarını desteklediği hayvanlar arasında hem sahipli hem sahipsiz hayvanlar hem de büyükbaş ve küçükbaş çiftlik hayvanları yer alıyor. Çalışmalar sırasında yaralanan arama kurtarma köpekleri için de, whatsapp ihbar hattı ilk günden devreye alındı.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği 0539/654 64 80 nolu telefonu, depremin gerçekleştiği ilk gün Acil Yardım Hattı olarak duyurdu. Ayrıca [email protected] adresi depremzede canlılara yardım ve gönüllü veteriner hekimlik için mail adresi olarak belirlendi. TVHB whatsapp kriz masası grubu oluşturuldu.

Afet.Vet adında bir uygulama ile de TVHB’ye bağlı veteriner hekimlerin, tüm afetlerde kullanabileceği bir haberleşme ve dayanışma platformu oluşturdu.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr Murat Arslan ve TVHB Genel Sekreteri Prof. Dr. Murat Fındık deprem bölgesine giderek, meslek odalarını ve yönetimlerini, bölgeye diğer illerden giden gönüllü veteriner hekimleri ve depremde zarar gören veteriner hekimleri ziyaret etti.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi, depremde çok sayıda meslektaşlarını ve onların ailelerini kaybetmekten dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirterek “Depremde kaybettiğimiz meslektaşlarımıza ve ailelerine Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz” mesajını yayınladı. Türk Veteriner Hekimleri Birliği’nden yapılan açıklamada bölgede faaliyet gösteren veteriner hekim kliniklerinin büyük hasar gördüğü ve resmi olmayan rakamlara göre yüzde 90’ının çalışamaz halde olduğu ifade edildi. Gerçek sayılara ulaşabilmek için çalışmaların yapıldığını kaydeden TVHB Merkez Konseyi, meslektaşları için de bir yardım fonu oluşturdu.

Dünya Veteriner Hekimler Birliği ve Avrupa Veteriner Hekimler Federasyonu başta olmak üzere, yurdışından çok sayıda mesleki organizasyondan dayanışma mesajları geldiği de ifade edildi.

 

Veteriner hekimler Eskişehir’de de deprem bölgesini yalnız bırakmadı..


Eskişehir’den yola çıkan 6 veteriner hekim, Adıyaman’da depremden etkilenen köylerde bulunan hayvanların tedavisini gerçekleştiriyor.

Veteriner hekimler deprem bölgesini yalnız bırakmadı..

Eskişehir’den yola çıkan 6 veteriner hekim, Adıyaman’da depremden etkilenen köylerde bulunan hayvanların tedavisini gerçekleştiriyor.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremin ardından hızla örgütlenen ve afet bölgesinde gönüllü çalışmalar yürüten meslek örgütlerinin başında veteriner hekimler geliyor. Bu Kapsamda Eskişehir Bilecik Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Afet Destek Ekibi, Eskişehir Valiliği’nin görevlendirmesi ile Adıyaman İlinde göreve başladı. 6 veteriner hekimden oluşan Afet Destek Ekibi, Türk Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konseyi koordinatörlüğünde Adıyaman İli kırsal bölgelerde depremden etkilenen köylerde bulunan hayvanların tedavisini gerçekleştirecek.

Afet Destek Ekibinde yer alan Oda Başkanı Erdinç Yuva yapmış olduğu açıklamada, ”Depremin ilk gününden itibaren veteriner hekimler olarak harekete geçtik. Eskişehir ve Bilecik ilinde deprem bölgesi için yardım çalışmalarını Afad çatısı altında yürüttük, şimdi ise sıra yaralarımızı sarmaya geldi. Bu sebeple Adıyaman ili köylerinde bulunan ve Veteriner Hekimlik hizmeti alamayan hayvanların tedavisini üstleniyoruz. Oda olarak bölgede tedavi hizmetleri için antibiyotik, analjezik, non steroid antienflamatuar, vitamin, mineral, sıvı elektrolitler ve tüm veteriner acil müdahale ilaçlarını Afet Destek Ekibi ile bölgeye götürüyoruz. Biz veteriner hekimler olarak her zaman olduğu gibi devletimizin ve milletimizin yanındayız.” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz